Yaz aylarında içinizi serinletecek bir tatlı çokta güzel olur değilmi? Dondurmayı sade yemekten veya Profiterolün içinizi baymasından şikayetçiyseniz bu tarif tam size göre:
Hamur İçin Malzemeler:
Çoklata Sosu İçin Malzemeler:
Çikolata Sosun Hazırlanışı:
Çikolata, tereyağı ve 2 çorba kaşığı suyu çikolata eriyenekadar kaynatın sosunuz hazır.
Profeterol Hamurunun Hazırlanışı:
Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu kaynatın. Unu ekleyip hızlıca karıştırıp ocaktan alın ve bu karışımın içine yumurtaları tek tek kırarak karıştırın ve krema torbasına koyun.Torbanın uç kısmını keserek fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın, 170 derecede pişirin kabarıp piştikten sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın dondurmayı eritmeyecekkeadar soğuduktan sonra arasına dondurmayı koyup üzerine çikolata sosunu koyun ve kısa süre içinde tüketin.
Hamur İçin Malzemeler:
- 6 Çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 4 Adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz şeker
Çoklata Sosu İçin Malzemeler:
- Yarım su bardağı bitter çikolata rendesi
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı su
- Arasına: 2 su bardağı dondurma
Çikolata Sosun Hazırlanışı:
Çikolata, tereyağı ve 2 çorba kaşığı suyu çikolata eriyenekadar kaynatın sosunuz hazır.
Profeterol Hamurunun Hazırlanışı:
Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu kaynatın. Unu ekleyip hızlıca karıştırıp ocaktan alın ve bu karışımın içine yumurtaları tek tek kırarak karıştırın ve krema torbasına koyun.Torbanın uç kısmını keserek fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın, 170 derecede pişirin kabarıp piştikten sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın dondurmayı eritmeyecekkeadar soğuduktan sonra arasına dondurmayı koyup üzerine çikolata sosunu koyun ve kısa süre içinde tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder