Limon Soslu Akdeniz Tavuğu

Malzemeler:
  • 6 tane tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Taze biberiye


Limon Soslu Akdeniz Tavuğu

Limon Soslu Akdeniz Tavuğu Tarifi: Tavukların üstlerine bıçakla bir kaç yerinden verev çizikler atalım. Limonu ince halkalar şeklinde dilimleyelim. Kaymak, şeker, köri, tuz, karabiber ve yağı karıştırıp tavukların üstüne sürelim. Buzdolabında 2 saat bekletelim. Izgara tavayı ısıtıp limon dilimlerini koyup tavukları yerleştirelim. Biberiye dallan serpip çift taraflı pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder