Malzemeler:
- 6 tane tavuk göğsü
- 1 çorba kaşığı kaymak
- 1 tane limon
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı köri
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
- Taze biberiye
Limon Soslu Akdeniz Tavuğu Tarifi: Tavukların üstlerine bıçakla bir kaç yerinden
verev çizikler atalım. Limonu ince halkalar şeklinde dilimleyelim. Kaymak,
şeker, köri, tuz, karabiber ve yağı karıştırıp tavukların üstüne sürelim.
Buzdolabında 2 saat bekletelim. Izgara tavayı ısıtıp limon dilimlerini koyup
tavukları yerleştirelim. Biberiye dallan serpip çift taraflı pişirelim. Sıcak
servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder